Reviews

Read here what others think of photo book Points of Recognition.

17 Replies to “Reviews”

 1. Echt prachtig! Waanzinnige foto’s en ook een prachtige tekst. Mooi intiem.

  Translation: Really beautiful! Amazing pictures with beautiful descriptions. Nicely intimate.

 2. Prachtige foto’s die me meteen ter plekke doen zijn! Een genot om mee te beleven!

  Translation: Beautiful pictures that brought me there right away! A pleasure to experience.

 3. The photographs are truly spectacular throughout and the information and thoughtful insights offered in the text are just great.

  The images have such depth and power, and really convey the beauty of this world and the tragic consequences of all our greed and expansion. Really moving and profound.

 4. Ik heb het met veel interesse gelezen. Niet alleen mooie foto’s (dat had ik verwacht), maar ook een echt interessante blik in het leven van deze mensen.

  Bedankt & veel succes

  Translation: I have read the book with great interest. It not only has beautiful photographs (which I expected), but also a real interesting perspective on the life of these people.
  Thanks & good luck!

 5. Een prachtboek met van het papier spattende foto’s! Spreekt mij enorm tot de verbeelding. Het geeft een mooi en volledig beeld van hoe de inheemsen hun authenticiteit als volk weten te behouden en tegelijk deel uitmaken van de moderne wereld.
  Klasse Milton!

 6. Hele mooie foto’s, het is bijna als een kijkdoos waar ik naar binnen getrokken wordt. Even dacht ik dat ik de geur van het bos rook.

  Translation: Beautiful pictures. It is almost felt like looking into a viewing box. I was pulled in and for a moment I thought I smelled the forest.

 7. We hebben veel goed te maken naar de oorspronkelijke bewoners van Amerika, waarvan wij (het westen) zeggen dat wij het hebben ontdekt, terwijl er toen al duizenden jaren mensen woonden. Met ziekte en geweld hebben wij alles gedaan om hun natuurlijke groei en vooruitgang tot stilstand te brengen. Misschien, als ik het toch nog positief wil vertalen, omdat zij nog over een oerkennis beschikten die wij nu juist zo missen. Waren zij niet de eersten die zeiden dat als je de rivieren vervuilt, de aderen in je lichaam dat ook zullen worden. Iets wat wij als dom en achterlijk hebben vertaald en nu pas ontdekken wat ecologisch denken betekent.
  Waren zij niet degene die het niet begrepen hoe je land kan kopen en verkopen en vroegen of je de ochtendgeur van de lente ook kon kopen? Gelukkig kunnen we al veelvuldig genieten van hun kennis van medicijnen, waarvan we nog maar een deeltje hebben gestolen. Gestolen, omdat ook daarvoor zij nooit gecompenseerd zijn. Nu is het de tijd om dat recht te zetten voordat het te laat is. Het kopen van dit schitterende boek is maar een kleine stap, maar wel vooruit.

  Translation:
  We have a lot to make up for the original inhabitants of America, of which we (the West) say we discovered it, while people lived there for thousands of years. With disease and violence we have done everything to bring their natural growth and progress to a halt. Maybe, if I still want to translate it positively, because they still have a primal knowledge that we miss so much.
  Were they not the first to say that if you polluted the rivers, the veins in your body would become so. Something we have translated as stupid and retarded and only now discover what ecological thinking means.
  Were they not the ones who did not understand how to buy and sell land and asked if you could also buy the morning scent of spring?
  Fortunately, we can already enjoy their knowledge of medicines many times, of which we have only stolen part. Stolen, because they were never compensated for that either. Now it’s time to correct that before it’s too late.
  Buying this beautiful book is only a small step, but it is a step forward.

 8. Points of Recognition gives an interesting insight into the life of the indigenous tribes of Suriname in South America (formerly Dutch Guiana). The Guianas were formerly 3 British, Dutch and French colonies bordering the north of Brazil. This beautiful pictorial record of Cinematographer Milton Kam’s time with Suriname’s indigenous peoples gives a fascinating view of their everyday lives with the old traditional customs and ways of existence, juxtaposed against the influences of modern know-how and new technology.

 9. Als je het fotoboek “Points of Recognition van Milton Kam bekijkt komen de prachtige kleuren en de expressieve beelden je tegemoet. Er wordt nergens geposeerd. Het is alsof er geen fotograaf is, maar het dagelijks leven als vanzelf op beeld verschijnt. De bewegingen, de geluiden en geuren ervaar je er moeiteloos bij. Alsof je een film ziet, die het verhaal vertelt over het dagelijks leven van de nazaten van de oorspronkelijke bewoners van Suriname. De indianen, zoals wij hen altijd noemden.
  Je ziet af en toe dezelfde beelden als op foto’s van een halve eeuw geleden, zoals een vrouw die door haar man geschoten wild aan de oever van de rivier schoon maakt of de vrouw die voor haar hut zit te spinnen. Toen echter alleen gekleed in een lendendoek en kralen halskettingen, nu in T-shirt, broek en slippers.
  Je ziet dat het moderne leven met zijn kleren, onderwijs, handel, techniek, geneeskunde, wetten en politiek, rimpelloos is ingepast in hun oeroude manier van leven met zijn nog bestaande wijsheid, gebruiken en ceremoniën.
  Zelfvertrouwen, levenslust en plezier straalt van de gezichten af. De bijgaande tekst geeft een dieper inzicht in de betekenis van de beelden.
  Het kan niet anders dan dat dit prachtige indrukwekkende boek de Surinaamse politici met zoveel bewondering zal vervullen dat de rechten van de oudste bewoners van hun land nu eindelijk in de wet worden vastgelegd.

 10. Een prachtig boek met indrukwekkende, fascinerende foto’s en mooie beschrijving.
  Met dit fotoboek krijg je de minder bekende kanten van Suriname te zien.
  Een fotoboek om keer op keer te bekijken en te genieten.
  Fantastisch Milton, dank je wel.

 11. Waanzinnig mooi fotoboek dat je meeneemt in het leven van de inheemse bevolking in Suriname!! Het is net alsof je erbij bent! Niets is in scene gezet. Bijzonder hoe de fotograaf jarenlang geïnvesteerd heeft in het opbouwen van contact met de inheemse stammen en ook intieme momenten heeft kunnen vastleggen. Met de bondige interessante tekst erbij is het een verhaal lezen en meeleven met de mensen. De blikken, gezichtsuitdrukkingen en taferelen raken en boeien zo dat je het boek het liefst in 1 ruk wilt uitlezen. Het boek geeft kennis over de leefwereld van de inheemse volken in Suriname en geeft maakt hen zichtbaar. Ook laat het de complexiteit zien, van het verweven zijn van de inheemse met de Westerse cultuur. Prachtig hoe de inheemse mensen in en met de natuur leven, terwijl ook indrukwekkend in beeld gebracht hoe het voortleven van hun leefwijze wordt bedreigd door de Westerse invloeden (politiek, industrie). Prachtig boek met ook een to-the-point weergave van het wel en wee van de inheemse bevolking in Suriname!

 12. Thank you Milton for sharing this beautiful work which attests your passionate love for photography and dedication to humanity.

 13. Prachtige foto’s, innemend verhalen. Mensen plots zo dichtbij. Na twintig jaar afwezigheid van Suriname laat Milton Kam ons intiem voelen, met beelden en woorden, hoe aanwezig het land van herkomst is in zijn levens- en wereldbeschouwing. Zijn focus op de inheemse volkeren – in het perspectief van universele mensenrechten – geven een enorm impact aan zijn vertellingen.
  Een nieuwe reden voor mij om ooit Suriname te bezoeken, heel Suriname!
  Dit fotoboek is een aanrader! Ik geef graag 5 sterren XXXXX

 14. Milton, dank je voor dit prachtige boek. Ik denk dat hier een wereld wordt geopend voor veel lezers/kijkers, die ze nooit hadden gezien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *